Muziekimpuls

Met de Impuls muziekonderwijs geeft het Fonds voor Cultuurparticipatie basisscholen de kans te investeren in meer en beter muziekonderwijs. Dit doen zij o.a. door een samenwerking aan te gaan met een muzikale partner en de deskundigheid van de leerkrachten te vergroten.

De Tweewegen heeft in schooljaar 2016-2017 deze subsidie voor 3 jaar gekregen.  Wekelijks krijgen de kinderen  en leerkrachten van groep 3 t/m 8 muziekles van een externe muziekdocent. De leerkrachten van de groepen 1-2 krijgen ideeën aangereikt om de thema's te verrijken met muziek.

Daarnaast krijgen de leerlingen in groep 6 instrumentale-  en orkest lessen  van docenten koper, slagwerk en hout (saxofoon) vanuit de Muziekvereniging uit het dorp.

Gedurende het schooljaar wordt toegewerkt naar een muzikale presentatie/voorstelling aan het einde van het schooljaar.