Oudercontact

Beste ouders/verzorgers, 

 

De herfstvakantie staat voor de deur! 

Wij ronden daarmee de eerste periode van dit schooljaar af. Vorige week hebben we informatieavond gehad op school en afgelopen week zijn er in de groepen  3 t/m 7 oudergesprekken gevoerd. Wij hopen dat u deze informatie goed heeft ontvangen.

Graag willen wij u ook informeren over het volgende: de laatste tijd zijn er na sluitingstijd van school een behoorlijk aantal kinderen/ jongeren die op het schoolplein ’rond hangen’. Het plein is openbaar toegankelijk en kinderen die bij ons willen spelen zijn daarvoor van harte welkom. Echter we zien en horen nu ook dat er sprake is van overlast: vernielingen en lastig vallen van medewerkers van Kappio en de schoonmaak. Misschien speelt uw kind ook wel eens op ons plein. Zou u dit dan eens willen bespreken? 

 

In deze nieuwsbrief een keer veel informatie van ouders door (enthousiaste) ouders. 

 

Zo hebben we vorige week de Infomarkt gehad waar de OR ook een kraampje had: 

Infomarkt - prijsvraag.

Op de gezellige infomarkt was bij de OR stand een belangrijke vraag! Naast de vraag wie er secretaris wil worden stond er ook een pot met spekjes! Velen van jullie hebben een gokje gewaagd, maar het exacte aantal is helaas niet geraden. Quinty zat wel erg in buurt met 76 dus zij heeft de prijs inmiddels in ontvangst genomen! Het exacte aantal spekjes in de pot was 74! Wij willen iedereen bedanken die mee heeft gedaan!

 

Ook hebben kinderen van onze school mee gedaan met schoolkorfbal. Marleen Lootsma, ouder uit de MR heeft hiervoor een stukje tekst aangeleverd. 

 

Schoolkorfbal

Woensdag 5 oktober was het schoolkorfbal toernooi bij SV kleine Sluis. Er deden 6 kinderen mee van onze school. Een team van groep 3/4 en een team van groep 5/6. Het waren twee kleine teams, waar bij beide teams een speler te kort was, maar het plezier was groot!!

Er werden wedstrijdjes gespeeld tegen teams van andere scholen en er werd ‘pionnenroof’ gespeeld. Hierbij werd er op de korf geschoten en wanneer het raak was, mocht je een pion bij de tegenstander ‘roven’. Het ging erom wie met beide wedstrijdvormen de meeste punten scoorden, maar natuurlijk vooral om het plezier!!

Tweewegen 1, groep 5/6 viel helaas niet in de prijzen. 

Tweewegen 2, groep 3/4 werd tweede!! 

Hopelijk zijn er volgend jaar nog meer kinderen die mee willen spelen en vertegenwoordigen we De Tweewegen met meerdere, volledige teams!!

 

Tot slot vragen wij uw aandacht voor de bijlage

Het team van de Tweewegen wil iedereen een heerlijke herfstvakantie wensen! 

 

Groeten Marjo Hoornsman 

 

 

korfbal korfbal
quinty quinty