Info uit groep 5/6

Thematafel eten uit andere landen

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Even een update van waar we allemaal mee bezig zijn in de groep.

 

Morgenochtend hebben we de lichtjesroute door het dorp. Er zijn veel mooie lampionnen gemaakt op school. Begint meteen om 08:30. 

 

Naast onze dagelijkse rekenen (nieuwe methode bevalt erg goed) , spelling en leesactiviteiten zijn we begonnen met boekpromoties en presentaties. De kinderen promoten een leuk boek, zodat andere kinderen enthousiast wordt om deze te lezen, gaat erg leuk. Ook leren de kinderen presenteren voor de groep. Dit is voor veel kinderen nieuwe en moeten ze leren. Ze mogen nu nog hun eigen onderwerp kiezen. 

 

We zijn begonnen met het thema pizzeria/eten uit andere landen. Het thema lekker geopend met echte pizza’s in de klas. De kinderen hebben een mindmap (ook nieuw) geleerd te maken over het eten uit andere landen en dan met name wat er in Nederland te krijgen is. Mexicaans, Turks, Italiaans, Marokkaans, Chinees etc. We willen hiervan een thematafel maken. Dus mocht u ingrediënten uit andere landen hebben, of andere materialen, dan mag dat mee naar school. Einde thema weer mee naar huis.

 

Aan het thema zullen ook andere opdrachten worden gekoppeld, zoals: creatieve opdrachten (klei), schrijfopdrachten, rekenen, begrijpend lezen en ze eindigen het thema met een presentatie. In de presentatie gaan ze antwoord geven op de onderzoeksvragen die we samen maken. Ook verwerken ze informatie in een muurkant. Ze presenteren dit in groepjes. 

 

Ook uiteraard t/m de Kerst uitgebreid de tijd voor Sinterklaas en Kerst. Altijd een leuke en mooie tijd.

 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan horen wij dat graag.

 

Een vriendelijke groet,

 

Cathy en Niels

newsletter newsletter